Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Επεισόδιο 1-2-3-4-5-6

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 1, Επεισοδιο 2, Επεισοδιο 3, Επεισοδιο 4, Επεισοδιο 5, Επεισοδιο 6. Η Ναζλι, ο Ντεμιρ και οι υπολοιποι συναδελφοι αποφασιζουν να κανουν ανοιγμα φιλιας στον Αλι και τον προσκαλουν εξω μαζι τους. Ομως η εμπειρια αποδεικνυεται πολυ εντονη γι’ αυτον και ο Αλι παθαινει μια μεγαλη νευρικη κριση. Με τη βοηθεια του Δρ. Αντιλ, που τον ξερει καλυτερα απο ολους, ο Αλι καταφερνει σιγα σιγα να ηρεμησει και επιστρεφει σπιτι.

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 1

Ο Αλι Βεφα ειναι ενας καλοκαρδος αλλα ασυνηθιστος νεαρος, ο οποιος πασχει απο μια σπανια μορφη αυτισμου, το «συνδρομο του σοφου». Απο μικρος δυσκολευοταν να επικοινωνησει με τους αλλους και να εκφρασει τα συναισθηματα του κι ετσι τα παιδικα του χρονια ηταν γεματα θλιψη και μοναξια. Παρ’ ολα αυτα, ενας γιατρος, ο Δρ. Αντιλ Εριντς, τον βοηθησε να ξεπερασει τις αντιξοοτητες και να βρει το ταλεντο του: την ιατρικη! Ο Αλι καταφερε να αποφοιτησει με αριστα απο την ιατρικη σχολη και τωρα ετοιμαζεται να ξεκινησει ειδικοτητα ως βοηθος χειρουργου στο νοσοκομειο Μπερχαγιατ της Κωνσταντινουπολης, πλαι στον Δρ. Αντιλ. Ωστοσο, πριν ακομη φτασει στο νοσοκομειο η βαλει τη λευκη στολη, ενα τραγικο παιχνιδι της μοιρας θα τον αναγκασει να επιστρατευσει ολες του τις ικανοτητες για να σωσει μια ζωη, και μαλιστα κατω απο μεγαλη πιεση. Ενω οι μελλοντικοι του συναδελφοι στο νοσοκομειο ψηφιζουν για το αν θα τον δεχθουν αναμεσα τους ως ισοτιμο μελος της ομαδας τους, χωρις να εχουν ιδεα για την ηρωικη του πραξη, η σωτηρια επεμβαση του Αλι εχει ηδη στρεψει την κοινη γνωμη προς το μερος του, παρα τις ιδιαιτεροτητες του.

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 2

Ο Αλι εχει πια κερδισει επαξια τη θεση του στο νοσοκομειο Μπερχαγιατ. Καποιοι δεn χαιρονται και πολυ γι’ αυτο, οπως ο Δρ. Φερμαν που φοβαται πως θα ειναι αδυνατον να συνεργαστει μαζι του. Καποιοι αλλοι χαιρονται αλλα για τους λαθος λογους, οπως η Κιβιλτσιμ, η Αναπληρωτρια Διευθυντρια του νοσοκομειου που ανυπομονει να εκμεταλλευτει καθε μελλοντικο λαθος του Αλι για να πληξει τους εχθρους της, που τον εμπιστευτηκαν. Ο Δρ. Αντιλ δινει κουραγιο στον νεαρο γιατρο και προσπαθει να τον κανει να πιστεψει στο ταλεντο του. Ο Αλι ομως δυσκολευεται, οχι μονο με τους γρηγορους ρυθμους ενος μεγαλου νοσοκομειου αλλα και με την ασυγκρατητη ειλικρινεια του, που τον βαζει συνεχως σε μπελαδες. Οταν αποφασιζει επιτελους να ακολουθησει το ενστικτο του για να σωσει εναν μικρο ασθενη του, ο Δρ. Φερμαν το μαθαινει και βγαινει ξανα εκτος εαυτου. Η Μπελιζ, η Προεδρος του νοσοκομειου που διατηρει κρυφα σχεση με τον Δρ. Φερμαν, επεμβαινει για να υπερασπιστει τον Αλι. Μιλα ιδιαιτερως στον Δρ. Φερμαν και του ζητα να ειναι πιο επιεικης με τον νεο του συναδελφο. Ο Δρ. Φερμαν απορριπτει αρχικα την προτροπη της, και μαλιστα της ζητα εκνευρισμενος να χωρισουν. Επειτα ομως επιτρεπει στον Αλι να δουλεψει, κανοντας ελεγχους ρουτινας στους ασθενεις των θαλαμων.

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 3

Ο υπερβολικος ζηλος του Αλι τον φερνει για ακομα μια φορα σε συγκρουση με τον Δρ. Φερμαν και η Μπελιζ αποφασιζει να εκφρασει στον Δρ. Αντιλ τις αμφιβολιες της για την προσληψη του νεαρου γιατρου. Ομως την πιο κρισιμη στιγμη, ο Αλι θα ακολουθησει ξανα το ενστικτο του και θα σωσει αλλη μια ζωη κυριολεκτικα στο παρα πεντε, σπαζοντας ολους τους κανονες. Η νεαρη γιατρος Ναζλι χαιρεται με την επιτυχια του. Ειναι η μονη συναδελφος του εκτος απο τον Δρ. Αντιλ που του φερεται φιλικα και με κατανοηση. Μαλιστα, τον βοηθα να βρει κι αυτος ενα δικο του διαμερισμα, στην πολυκατοικια της! Την επομενη μερα, ο Αλι θα αναλαβει μια ασυνηθιστη αποστολη, ενω η Ναζλι και ο Δρ. Φερμαν θα πρεπει να παρουν μια πολυ δυσκολη αποφαση, για ενα απο τα πιο δυσκολα περιστατικα της καριερας τους.

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 4

Ο Αλι μαθαινει σιγα-σιγα να επικοινωνει με τους ασθενεις ως ανθρωπος και οχι μονο ως γιατρος. Ενω ομως φαινεται να προοδευει σε ολα τα επιπεδα, ενα θλιβερο περιστατικο τον γυριζει και παλι πισω: η καταληξη ενος ασθενη του του ξυπνα δυσαρεστες μνημες απο το παρελθον. Για πρωτη φορα συνειδητοποιει οτι δεν μπορει να σωσει τους παντες και ο κοσμος του γκρεμιζεται. Ομως χαρη στη νηφαλια παρεμβαση του Δρ. Αντιλ, συντομα ο Αλι στεκεται και παλι στα ποδια του. Εντωμεταξυ, με αφορμη τη δυσκολη περιπτωση μιας καρκινοπαθους εγκυου, ο Δρ. Φερμαν κανει μια συζητηση με την Μπελιζ που γινεται προσωπικη και επωδυνη και για τους δυο τους. Σαν να μην εφτανε αυτο, ο πατερας της εγκυου μηνυει το νοσοκομειο, γιατι ο Δρ. Φερμαν αρνειται να τη χειρουργησει καθως ειναι σιγουρος πως η γυναικα δεν θα τα καταφερει. Η Κιβιλτσιμ προσεγγιζει τον Αλι δηθεν φιλικα, αλλα με πραγματικο σκοπο να κλονισει την αυτοπεποιθηση του. Ομως ο Αλι θα σωσει και παλι την κατασταση την τελευταια στιγμη: χαρη σε μια δικη του ιδεα, η εγκυος ασθενης εχει ακομη μια ευκαιρια στη ζωη και τη μητροτητα!

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 5

Η Μπελιζ προσπαθει να βρει χρηματοδοτηση για το νοσοκομειο, αφου συμφωνα με τα λεγομενα της Κιβιλτσιμ αντιμετωπιζουν οικονομικα προβληματα. Η λυση ερχεται απο εναν πλουσιο ασθενη, ο οποιος προσφερεται να γινει χορηγος του νοσοκομειου αν τον χειρουργησουν με επιτυχια. Εντωμεταξυ, ερχεται στο νοσοκομειο ενας ασθενης που ειναι πολυ ξεχωριστος για τον Δρ. Φερμαν. Προκειται για το πρωτο περιστατικο που ανελαβε ποτε στην καριερα του, και τωρα χρειαζεται και παλι βοηθεια: μια επειγουσα μεταμοσχευση ηπατος. Ο Δρ. Φερμαν αναθετει στον Αλι και τη Ναζλι να φερουν το μοσχευμα απο τη Σμυρνη στην Κωνσταντινουπολη. Ομως, απο ενα παραξενο παιχνιδι της μοιρας, αντι για μια ολοκληρη ημερα εχουν τωρα μονο ελαχιστες ωρες για να φερουν το μοσχευμα και να γινει η μεταμοσχευση! Σαν να μην εφτανε αυτο, μια λαθος αποφαση του ασθενη θα αλλαξει τα παντα και θα τον αποκλεισει απο το δικαιωμα να λαβει το μοσχευμα.

Ο Γιατρος η ιστορια ενος θαυματος Επεισοδιο 6

Η Ναζλι, ο Ντεμιρ και οι υπολοιποι συναδελφοι αποφασιζουν να κανουν ανοιγμα φιλιας στον Αλι και τον προσκαλουν εξω μαζι τους. Ομως η εμπειρια αποδεικνυεται πολυ εντονη γι’ αυτον και ο Αλι παθαινει μια μεγαλη νευρικη κριση. Με τη βοηθεια του Δρ. Αντιλ, που τον ξερει καλυτερα απο ολους, ο Αλι καταφερνει σιγα σιγα να ηρεμησει και επιστρεφει σπιτι. Την επομενη ημερα στο νοσοκομειο, τον περιμενει μια ακομα μεγαλυτερη εκπληξη. Ο νεαρος ασθενης, που του εχουν αναθεσει, μοιαζει εκπληκτικα με τον νεκρο αδελφο του. Θα καταφερει ο Αλι να κυριαρχησει πανω στα συναισθηματα του και να κανει το ιατρικο του καθηκον οπως πρεπει;