Που αποθηκεύονται τα αρχεία ημερομηνιών;

Όλες οι εγγραφές ημερομηνιών που εισάγετε στο "Σήμερα" καθώς και οι μεταβολές των προεπιλεγμένων (σχόλια, επιλογή αντίστροφης μέτρησης ή μη εμφάνισης), αποθηκεύονται από το πρόγραμμα σε αρχεία προσβάσιμα στον χρήστη. Μπορείτε να τα αντιγράψετε σε άλλον υπολογιστή ή και να τα αποθηκεύσετε για λόγους ασφαλείας (backup). Μπορούν επίσης να αναγνωστούν και από άλλα προγράμματα όπως το Excel.

 Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται στα εξής αρχεία:

User.xml: Εγγραφές του χρήση

Internal.xml: Δείχνει τις μεταβολές των ονομαστικών γιορτών του προγράμματος που έκανε ο χρήστης.

Οutlook.xml: Δείχνει τις μεταβολές των ονομαστικών γιορτών και εργασιών του Outlook (άλλα χωρίς να πειραχτούν οι καρτέλες στο outlook) που έκανε ο χρήστης.

Οutlook Express.xml: Δείχνει τις μεταβολές των ονομαστικών γιορτών του Outlook Express.

Windows Mail.xml: Δείχνει τις μεταβολές των ονομαστικών γιορτών του Windows Mail (μόνο στα Windows Vista).

Τα αρχεία αυτά θα τα βρείτε στον υποκατάλογο Today που δημιουργείται αυτόματα μέσα στο φάκελο "Τα έγγραφά μου" (ή αλλιώς My Documents).

Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για να κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας (backup), ή να τα αντιγράψετε σε άλλον υπολογιστή.

Και μια εξελιγμένη δυνατότητα:
Το πρόγραμμα βασικά διαβάζει όσα xml αρχεία βρει μέσα στον υποκατάλογο Today. Για παράδειγμα άν έχετε δύο υπολογιστές, έναν στο σπίτι και έναν στη δουλειά, μπορείτε να πάρετε το User.xml της οικίας, και να το αντιγράψετε στη δουλεία σας (χωρις να πειράξετε το User.xml της δουλειάς), απλά αλλάζοντας όνομα (πχ Spiti.xml).

Το "Σήμερα" θα δείξει τις εγγραφές από όσα xml αρχεία βρει!

Για προχωρημένους χρήστες:
Τα αρχεία είναι κοινά xml αρχεία τα οποία μπορείτε να τα ανοίξετε - μόνο για ανάγνωση - με οποιοδήποτε πρόγραμμα που διαβάζει xml αρχεία, όπως το Microsoft Excel. Αν θέλετε και να προσθαφερέσετε εγγραφές, τότε θα χρειαστείτε έναν XML Editor. Υπο κανονικές συνθήκες αυτό δε χρειάζετε, αφού όλες οι γιορτές και οι ημερομηνίες σας προσθαφερούνται μέσα από το ίδιο το "Σήμερα" από το μενού Εργασίες > Επεξεργασία γεγονότων.21.11.2006. 05:21Κώστας Μ. on 26.06.2008. 07:22

Πολύ ωραίο παιδιά. Πολύ χρήσιμο αυτό!Αφήστε ένα σχόλιο:::
1 + 2 =