Προσθήκη Γιορτών και Γεγονότων

Για να προσθέσετε μια γιορτή, όλες οι αλλαγές γίνονται από το παράθυρο "Επεξεργασία Γεγονότων" που εμφανίζεται από το μενου "Εργασίες".

Εστώ ότι θέλετε να προσθέσετε μια ημερομηνία γενεθλίων:

  • Στο παράθυρο "Επεξεργασία Γεγονότων" δημιουργήστε κατ'αρχήν ένα νέο φάκελο ή κατηγορία, που να γράφετε τα γενέθλιά φίλων σας. Αυτό γίνεται πατώντας το κουμπί "Νέα Κατηγορία" που είναι το δεύτερο αριστερά στο άνω μέρος του παραθύρου.
  • Θα εμφανιστεί η εγγραφή "Νέα κατηγορία". Με το mouse κάντε δεξί κλικ πάνω στην ετικέττα "Νέα κατηγορία" και επιλέξτε "Μεταβολή". Εισάγετε το κείμενο "Γενέθλια". Μπορείτε να βάλετε ότι τίτλο θέλετε, π.χ. "Γιορτές συνεργατών", "Ειδοποιήσεις εργασίας", "Φίλοι" κτλ.
  • Αν ανοίξετε νέα κατηγορία, αυτόματα εμφανίζεται και το "Νέο γεγονός". Επιλέξτε το, και στο δεξί τμήμα του παραθύρου, στο άνω μέρος, εισάγετε τον τίτλο της γιορτής, π.χ. "Γενέθλια Βασιλικής".
  • Αντίθετα, για να προσθέσετε και άλλη γιορτή, πατήστε το "Νέα εγγραφή" (το κουμπί τρίτο αριστερά) έχοντας επιλεγμένο τον φάκελο που θέλετε να εισαχτεί.
  • Τώρα, εχοντας επιλεγμένο το γεγονός (όχι τον φάκελο), επιλέξτε την ημερομηνία και εισάγετε προαιρετικά ένα σχόλιο στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
Αν επιλέξτε μια ημερομηνία, τότε το γεγονός θα εμφανίζεται στο ημερολόγιο κάθε χρόνο στην επιλεγμένη ημερομηνία. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το παράθυρο, όπως να ορίσετε αντίστροφες μετρήσεις, να ορίσετε μηνιαίες επαναλήψεις κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα άρθρα εδώ: http://www.itoday.gr/kb/dates/ 

Σχόλια (3) 19.02.2009. 01:35

Εμφάνιση φωτογραφιών ανάλογα με γιορτή

Μπορείτε να ορίσετε φωτογραφίες που να εμφανίζονται σε συγκεκριμένες μέρες κάθε χρόνο στο "Σήμερα". Για να γίνει αυτό, πρέπει να αντιγράψετε αρχεία Jpeg, Png ή Bmp στον φάκελο:

My Documents\Today\Images

Και να μετονομάσετε τα αρχεία με όνομα που να περιλαμβάνει την ημερομηνία εμφάνισης, όπως φαίνεται παρακάτω:

MM~EE~Όνομα.jpg

π.χ.

  • 03~25~Epanastasi.jpg
  • 01~01~Neo etos.jpg
  • orth~-1~MegSabbato.jpg

Δείτε ακόμα εδώ: http://www.itoday.gr/kb/dates/kinites-giortes/

Αν έχετε εγκαταστήσει τις Εικόνες Αγίων, τότε οι εικόνες που προστίθονται εδώ εμφανίζονται μαζί με τις πρώτες.Σχόλια (8) 08.09.2008. 08:01

Συνεργασία με Outlook

Το εορτολόγιο "Σήμερα" συνεργάζεται με τα προγράμματα Outlook, Outlook Express και Windows Mail (στα Vista) ώστε να σας θυμίζει πότε γιορτάζουν οι επαφές σας. Αν συμπληρώνετε τα πεδία "γενέθλια" και "επέτειος" τότε παρουσιάζονται και αυτά. Εισάγονται επίσης και οι εργασίες (tasks) από το Outlook.

Για να εισαχθούν όλες οι επαφές σας, από το παράθυρο Εργασίες > Επεξεργασία γεγονότων, πατήστε το μενού "Εργασίες" και από εκεί "Ανανέωση από το..." και επιλέξτε το αντίστοιχο πρόγραμμα. Όλες οι επαφές σας θα αναγνωστούν και θα παρουσιαστούν στις αντίστοιχες σειρές του παραθύρου.

Ύστερα τα ονόματα αν γιορτάζουν θα εμφανίζονται στο τμήμα "Γεγονότα" με έντονη γραμματοσειρά. Θα εισαχθούν επίσης και τα τηλέφωνά τους και έτσι με χρήση του mouse μπορούμε να δούμε και τα τηλέφωνα των εορταζομένων.

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (11) 27.11.2007. 04:43

Αναζήτηση γιορτών

Μπορούμε να αναζητήσουμε πότε γιορτάζει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, γράφοντας μέρος ή ολόκληρο το λήμμα. Για να γίνει αυτό, ανοίξτε το παράθυρο "Επεξεργασία γεγονότων" από τις "Εργασίες", και πληκτρολογήστε μέρος του ονόματος στο κουτί αναζήτησης επάνω δεξιά.

Οι εγγραφές που θα βρεθούν, θα εμφανιστούν στα αντίστοιχες κατηγορίες του αριστερού τμήματος του παραθύρου.Σχόλια (2) 13.10.2007. 09:16

Εισαγωγή μηνιαίων γεγονότων

Μπορείτε να εισάγετε γεγονότα τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε μήνα και να εμφανίζονται στα παραθυρά "Γεγονότα" ή "Αντίστροφη Μέτρηση", όπως π.χ. μια υπενθύμηση πληρωμής ενοικίου.

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (3) 03.10.2007. 09:16

Εισαγωγή κινητών γιορτών

Στο πρόγραμμα "Σήμερα" μπορούμε να βάλουμε και προσωπικές γιορτές κινητές, όπως αυτές που σχετίζονται με την ημερομηνία του Πάσχα. 

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (2) 22.09.2007. 05:41

Που αποθηκεύονται τα αρχεία ημερομηνιών;

Όλες οι εγγραφές ημερομηνιών που εισάγετε στο "Σήμερα" καθώς και οι μεταβολές των προεπιλεγμένων (σχόλια, επιλογή αντίστροφης μέτρησης ή μη εμφάνισης), αποθηκεύονται από το πρόγραμμα σε αρχεία προσβάσιμα στον χρήστη. Μπορείτε να τα αντιγράψετε σε άλλον υπολογιστή ή και να τα αποθηκεύσετε για λόγους ασφαλείας (backup). Μπορούν επίσης να αναγνωστούν και από άλλα προγράμματα όπως το Excel.

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (1) 21.11.2006. 05:21

Επεξεργασία των γιορτών

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιες γιορτές να μην εμφανίζονται, ή να προσθέσετε κάποιο σχόλιο σε αυτές.

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (3) 12.11.2006. 12:23

Χρήση της αντίστροφης μέτρησης

Για να προσθέσετε αντίστροφη μέτρηση σε γεγονότα, πρέπει να κάνετε το εξής:

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (2) 10.11.2006. 20:08