Επιλογές δημιουργίας κολάζ

Τα κολάζ που παράγονται για την 1) ταπετσαρία επιφανείας εργασίας, 2) την προστασία οθόνης αλλά και για 3) την επιλογή "δημιουργίας γραφικών" ρυθμίζονται με δύο τρόπους:

Ως προς το περιεχόμενο: Προσθέτουμε φακέλους με φωτογραφίες που επιθυμούμε από το παράθυρο επιλογών (μενού εργαλεία) στην καρτέλα "Φάκελοι Φωτογραφιών".

Ως προς τη μορφή: Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για τον αλγόριθμο δημιουργίας στην καρτέλα "Επιλογές Ταπετσαρίας":

  • Πολυπλοκότητα: Όριζουμε δύο τιμές ελάχιστη και μέγιστη απ' όπου ορίζεται ουσιαστικά πόσες φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν για το τελικό κολάζ. Μεγάλοι αριθμοί σημαίνουν ότι θα παραχθούν κολάζ με πολλές φωτογραφίες. Μικρότερες τιμές (ή 0) θα έχει λιγότερες φωτογραφίες ή μόνο μία.
  • Τυχαιότητα μεγεθών: Όρίζουμε ένα ποσοστό που θα δείχνει πόσο μεγάλη διαφορά θα μπορούν να έχουν σε μέγεθος οι φωτογραφίες στο τελικό κολάζ. Κόντα στο 0% σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι ένθετες φωτογραφίες θα έχουν το ίδιο μέγεθος. Κοντά στο 100% θα έχουν μεγάλες διαφορές. Αν βάλετε μεγάλο αριθμό, τότε είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει μια μεγάλη φωτογραφία στο κολάζ, και γύρω της να υπάρχουν πολλές μικρότερες.
  • Κάλυψη: Οριζεί ένα έυρος τιμών απ' όπου επιλέγεται κατά πόσο οι φωτογραφίες θα επικαλύπτονται μεταξύ τους. Μετακινώντας τους δείκτες αριστερά, θα εμφανίζονται φωτογραφίες με περιθώρια, ενώ προς τα δεξιά οι φωτογραφίες θα επικαλύπτονται μεταξύ τους.
  • Ποσοστό συσκότισης / φωτεινότητας: Χρήσιμο για ορισμό φωτεινότητας και κοντραστ αν αυξήσουμε και τις δύο τιμές.
  • Χρήση Εφε: Στην τύχη θα εφαρμοστεί κάποιο εφέ στο τελικό κολάζ, όπως sepia, blur, κ.α.

Με το κουμπί "Ανανέωση Ταπετσαρίας" ανανεώνουμε το κολάζ στην ταπετσαρία των windows (άσχετα αν έχουμε βάλει επιλογές για αυτόματη ανανέωση).

Με τις ίδιες ρυμίσεις λειτουργεί και η χρήση "Δημιουργία Γραφικών" όπου μπορούν να παράξουμε αυτόματα μεγάλο αριθμό κολάζ σε μέγεθη επιλογής μας, που είναι χρήσιμο αν θέλουμε να τυπώσουμε κάποια σε υψηλή ποιότητα.Σχόλια (4) 26.11.2007. 05:50

Δημιουργία κολάζ για εκτύπωση

Με τη λειτουργία "Δημιουργία Γραφικών" στο παράθυρο επιλογών, μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αριθμό κολάζ σε οποιοδήποτε μέγεθος. Τα αρχεία θα είναι της μορφής png και θα δημιουργηθούν με το όνομα "Collage-xxx.png" στον φάκελο που θα επιλέξουμε.

Ύστερα, μπορούμε να διαλέξουμε το καλύτερο, και να το χρησιμοποιήσουμε για εκτυπώσεις, διαφημήσεις κτλ.

Ενδεικτικά για διάφορα είδη εκτυπώσεων στα 300 DPI επιλέγουμε μέγεθος:

  • Α4 - 2480 X 3508 pixels
  • A3 - 3508 X 4961 pixels
  • A5 - 1748 X 2480 pixels
Δείτε εδώ μερικά δείγματα κολάζ σε υψηλή ανάλυση.Σχόλια (3) 23.11.2007. 14:14

Λογότυπο

Η δωρεάν έκδοση του "Σήμερα" εμφανίζει μερικές φορές λογότυπα του προγράμματος στις ταπετσαρίες που παράγει και στην προστασία οθόνης.

Για να μην εμφανίζεται το λογότυπο, μπορείτε να αγοράσετε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής από τη σελίδα http://www.itoday.gr/ - Με την αγορά λαμβάνετε την πλήρη έκδοση με πολλά πλεονεκτήματα και δωρεάν όλες τις μελλοντικές ανανεώσεις της πλήρους έκδοσης στο μέλλον.

Τα λογότυπα στη δωρεάν έκδοση εμφανίζονται σπανίως μόνο αν η πολυπλοκότητα των κολάζ είναι 0 μέχρι 1.

Αν θέλετε να μην εμφανίζονται καθόλου ταπετσαρίες, τότε αφαιρέστε τις 2 επιλογές "Αλλαγη ταπετσαρίας .... " από το παράθυρο στο μενού Εργαλεία > Επιλογές > Επιλογές ταπετσαρίας.Σχόλια (0) 12.11.2007. 03:52

Επιλογή φακέλων με φωτογραφίες

Άν θέλετε οι φωτογραφίες σας να προέρχονται απο πολλούς φακέλους, απλά προσθέστε κάθε έναν από το παράθυρο επιλογών / Φάκελοι Φωτογραφιών.

Για κάθε φάκελο πατήστε το κουμπί επάνω δεξιά και επιλέξτε τον φάκελο για να προστεθεί, ή το Χ για να διαγραφεί.

Το πρόγραμμα θα βρει όλα τα αρχεία εικόνων από τους φακέλους (και υποφακέλους) μόλις πατήστε το κουμπί "ΟΚ". Γι'αυτό αν κάνετε χρήση της ενέργειας "Ανανεωση Ταπετσαρίας" ή "Δημιουργία Κολάζ" από το παράθυρο επιλογών, κλείστε το πρωτα με το ΟΚ και μετά ανοίξτε το πάλι.Σχόλια (1) 19.10.2007. 05:08

Αποθήκευση δημιουργημένου κολάζ

Τα κολάζ που δημιουργεί το "Σήμερα" είναι αρκετά εντυπωσιακά - και μερικές φορές, λόγω του τυχαίου τρόπου που δημιουργούνται, παράγεται ένα κολάζ που πραγματικά μοιάζει να έγινε από γραφίστα! Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα ώστε να το τυπώσουμε ή να το στείλουμε σε φίλους μας.

Διαβάστε περισσότερα Σχόλια (2) 04.10.2007. 05:42

Εμφάνιση των φωτογραφιών σας

Για να εμφανίζονται οι νέες φωτογραφίες σας στη "Φωτογραφία της ημέρας" απλά αντιγράψτε τις στο φάκελο "My Pictures" ή "Οι Φωτογραφίες μου" των Windows.

Εναλλακτικά επιλέξτε μέσα στο πρόγραμμα τους φακέλους απ' όπου θα προέρχονται οι φωτογραφίες: Εργασίες / Επιλογές / Φάκελοι Φωτογραφιών.

Αν έχετε προσθέσει φωτογραφίες και δεν εμφανίζονται, τότε απλά ανοίξτε το παράθυρο επιλογών και πατήστε το ΟΚ. Πιθανόν να μην εμφανιστούν άμεσα, αλλά θα μπουν μέσα στην τυχαία σειρά εμφάνισης.Σχόλια (0) 17.05.2007. 06:31

Αυτόματη αλλαγή ταπετσαρίας επιφανείας εργασίας

Μπορείτε να ρυθμίσετε το "Σήμερα" ώστε να αλλάζει αυτόματα η ταπετσαρία επιφανείας εργασίας:

  • Κάθε ορισμένο αριθμό λεπτών. Ενεργοποιήστε την επιλογή στο "Επιλογές προγράμματος / Επιλογές ταπετσαρίας / Αλλαγή κάθε Χ λεπτά" και επιλέξτε αριθμό λεπτών για κάθε αλλαγή (π.χ. 60 λεπτά).
  • Κάθε φορά που φορτώνει το πρόγραμμα να αλλάζει την επιφάνεια εργασίας. Ενεργοποιήστε την επιλογή στο "Επιλογές προγράμματος / Επιλογές ταπετσαρίας / Αλλαγή κατά την εκκίνηση".
Οι εικόνες για την παραγωγή της ταπετσαρίας επιλέγονται τυχαία, όπως και στην "φωτογραφία της ημέρας".

Προσέξτε επίσης να είναι κατάλληλος ο υποκατάλογος με τις φωτογραφίες. Αν δεν είναι σωστός, επιλέξτε έναν που να έχετε αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας. Αυτό γίνεται από τις Εργασίες / Επιλογές / Φάκελοι Φωτογραφιών.

Αν έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή "Αλλαγή κάθε Χ λεπτά", τότε αναγκαία προυπόθεση είναι στο σύστημά σας να είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία "Task Scheduler" ή "Προγραμματισμένες Εργασίες" των Windows. Αν δεν είναι δεν θα λειτουργεί η αυτόματη ανανέωση ταπετσαρίας. Ελέγξτε το παραπάνω με δεξί κλικ στον "Υπολογιστή μου" / Manage / Services.Σχόλια (4) 14.11.2006. 15:24